Trampoliinivoimistelu harrastuksena

BounCessa harrastetaan liikuntaa yksilön ehdolla. Harjoituksissa voi käydä yhden tai useampia kertoja viikossa ilman paineita kilpailemiseen. Monet harrastajamme ovat viihtyneet lajin parissa jo useita vuosia jatkuvasti kehittyen. Tarjoamme motivoivan ja kannustavan harjoitteluympäristön. Tule voittamaan itsesi jokaisissa treeneissä!

Trampoliinivoimistelu sopii kaikenikäisille ja kaikenkokoisille reippaasta liikunnasta pitäville. Temppukerhoon pääsee mukaan jo 3-4 -vuotiaana ja varsinaisen trampoliinivoimistelun harrasteryhmissä nuorimmat harrastajat ovat 7-vuotiaita. Yläikärajaa meillä ei ole, joten liikkumaan motivoivia harrasteryhmiä löytyy myös aikuisille! Harjoitusryhmät muodostetaan harrastajien iän ja taitotason mukaan. Samassa ryhmässä voi olla sekä tyttöjä että poikia. Ryhmässä on yleensä vain kuusi henkilöä, jotta yksilöllinen ohjaus on mahdollista ja jokaisella on riittävästi hyppyaikaa. Harjoituksissa tehdään myös monipuolisesti akrobatiaa, lihaskuntoharjoittelua, leikkejä ja pelejä sekä liikkuvuusharjoitteita.

Lajin aloittamiseksi ei tarvita erityistaitoja eikä aiempaa urheilutaustaa. Trampoliinivoimistelu kehittää tasapainoa ja koordinaatiota sekä vahvistaa erityisesti keskivartalon lihaksia. Trampoliinivoimistelussa hypätään suoraan ylöspäin ja liikkeet tehdään hypyn korkeimmassa vaiheessa. Tekniikka on siis erilainen kuin muissa voimistelulajeissa, joissa liikkeet lähtevät heti eteen- tai taaksepäin. Laji sopii hyvin myös oheisharjoitteluun eri lajien urheilijoille. Harrastuksessa ei tarvita erityisvarusteita – joustavat housut tai sortsit, t-paita tai pitkähihainen pusero ja sukat ovat riittävä asu. Hyppiessä voi käyttää myös trampoliinivoimisteluun tarkoitettuja tossuja, mutta hyvin jalassa pysyvät sukat käyvät yhtä lailla.

Harrastuksen loputtua harrastajillamme on mahdollisuus jäädä seuratoimintaamme ja olla mukana seuran kehittämisessä. Lue harrastajan polusta täältä!