Reea Eräheimo (seniorit)

Miksi Harrastat tramppaa, mitä se sulle antaa?
– Harrastan tramppaa koska se on herkkä laji, koskaan et tiedä mitä seuraavaksi voi tapahtua (katkeeko jousi, osutko reunaan yms). Trampassa kaikki kontrolli on itse hyppijällä ja nautin siitä. Nautin siitä kontrollin tunteesta jonka siitä saa. Se adrenaliini joka virtaa enemmän tai vähemmän joka kerta kun nousee trampalle.

Mitä laji vaatii harrastajaltaan? Entä huipulle tähtäävältä voimistelijalta?
– Harrastajalta vaatii positiivista mieltä ja intoa oppia uusia juttuja. Huipulle tähtäävältä vaatii täsmällisyyttä, päättäväisyyttä, kunnianhimoa ja halua treenata. Tahtoa haastaa itseään. Ajatusmaailma: koskaan ei saa luovuttaa.

Sinun mielestä tärkeimmät (psyykkiset/fyysiset) ominaisuudet (hyvällä) hyppijällä?
– Psyykkiset: ns kova pää eli siis suuri paineen sietokyky on tärkeä niin treeni kuin kilpailu tilanteissa. Fyysisistä ominaisuuksista voima on tärkeä. Samoin kuin hyvästä/nopeasta palautumiskyvystä on suuri hyöty. Vaikka tramppaajan ei tarvitse olla mailman venyvin, notkeudesta on hyötyä….paljon!!

Mitkä on erityisvahvuutesi hyppijänä? Missä haluaisit ennen kaikkea vielä kehittyä?
– Mun erityisvahvuudet on päättäväisyys, suuri paineen sieto kyky, lentoaika ja vaikeus. Tahtoisin erityisesti vielä kehittää lisää nimenomaan lentoaikaa sekä vaikeutta.

Millaista on huipulle tähtäävän trampoliinivoimistelijan arki?
– Tarkkaan suunniteltua/aikataulutettua, kiireistä mutta itse rakastan sitä että trampan avulla pysyy kiireisenä. Asiat pyörivät/sijoittuvat trampan ympärille.

Terveiset tuleville kisaajille/harrastajille?
– Hyppää kohti unelmias, älä pelkää.