Tasokuvaukset

Bouncen harrasteryhmissä harjoitellaan yksilötrampoliinilla ja tuplaminitrampoliinilla (DMT). Molempien lajien harjoituksissa pääset kokeilemaan myös toista lajia. Valitse itsellesi mieluisampi ryhmä lajikuvausten perusteella! Harrasteryhmissä temppujen harjoittelu aloitetaan aina perushypyistä edeten vähitellen vaikeampiin liikkeisiin. Uudet liikkeet perustuvat aina aiemmin opittuihin, teknisesti ja turvallisesti hallittuihin perusliikkeisiin. Eteneminen on portaittaista ja tapahtuu harrastajan omaan tahtiin. Yhdellä tasolla harrastaja on yleensä 1-3 vuotta, jonka jälkeen voi siirtyä seuraavalle tasolle oppimaan yhä vaikeampia liikkeitä ja sarjoja. Harjoituksissa opitaan jatkuvasti uutta huolimatta siitä, kuinka pitkään harrastaja viipyy samalla tasolla. Lajin luonne mahdollistaa jatkuvasti haastavat harjoitteet, vaikkei volttien määrä lisääntyisikään! Bouncessa harrastajalla on mahdollisuus edetä alkeisryhmästä aloittaen aina edistyneisiin asti. Ryhmän ohjaaja arvioi ja suosittelee harrastajaa tarvittaessa siirtymään seuraavalle tasolle.

TRAMPOLIININ HARRASTERYHMÄT

ALKEET (alkaen 7v.):

Kaikki uudet harrastajat aloittavat alkeistasolta. Alkeistasolla opeteltavia asioita ovat mm. jännehyppy, perushypyt (kerä, taitto, haarataitto) avauksilla, tukkihyppy sekä hypyt istumaan, vatsalleen ja selälleen. Ison trampoliinin lisäksi tutustutaan tuplaminitrampoliinin perusteisiin. Maalla harjoitellaan mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja trampoliiniliikkeiden oikeita asentoja.

ALKEISJATKO (alkaen 8v.):

Harrastaja on valmis siirtymään alkeisjatkotasolle sitten, kun perushypyt sekä hypyt selälleen, tukkiin ja vatsalleen onnistuvat ilman patjaa trampoliinivoimistelun suoritustekniikalla. Alkeisjatkotasolla opetellaan arm set -hyppy, erilaisia mattokierteitä, kuppari eteen ja taakse erilaisin variaatioin, koiravoltti sekä kerä- ja taittovoltti eteen. Lisäksi harjoitellaan liikeyhdistelmiä ja sarjoja, joita pääsee keksimään myös itse. Opittuja liikkeitä kokeillaan ison trampoliinin lisäksi myös tuplaminitrampoliinilla. Maalla keskitytään mm. käsilläseisontaan ja käsinseisontakuperkeikkaan.

JATKO (alkaen 10v.):

Harrastaja voi siirtyä jatkotasolle sitten, kun erilaiset mattokierteet, taakse kuppari ja trampoliinivoimistelun luokkajärjestelmän mukainen 1. luokan sarja onnistuu teknisesti oikein. Jatkotason osaamistavoitteisiin kuuluvat mm. barani kerien ja taittaen, taaksevoltti kerien, taittaen ja suorin vartaloin, lazy back, flying ja ball out sekä näistä ja aiemmin opituista liikkeistä koostuvat yhdistelmät ja sarjat. Samoja liikkeitä harjoitellaan myös tuplaminitrampoliinilla. Maalla harjoitellaan mm. käsillä kävelyä, yhden käden kärrynpyörää ja keskitytään kehoa vahvistavaan ja huoltavaan harjoitteluun.

EDISTYNEET (alkaen 14v.)

Harrastaja on valmis siirtymään edistyneisiin jatkotason jälkeen, kun hän osaa suorittaa oikeaoppisesti voltit eteen ja taakse (kerä, taitto, suora), niiden yhdistelmiä sekä baranin, flyingin, ball outin ja lazybackin. Ryhmässä jatketaan jatkotasolla opittujen taitojen harjoittelua (korkeus, laatu, tekniikka) ja tehdään yhä vaikeampia liikeyhdistelmiä ja -sarjoja. Harjoiteltavia liikkeitä ovat mm. lazyback, flying, cody, full, barani ball out, rudy sekä tuplavoltit.

FREESTYLE (alkaen 11v.)

Trampoliinihyppääminen ei ole vakavaa puuhaa. Tässä ryhmässä vaatimukset nilkkojen ojennuksista (niin hienoja kuin ne ovatkin) jätetään vähemmälle, ja keskitytään erilaisiin temppuihin. Lähtökohtana on turvallisuus. Freestyle-ryhmä on tarkoitettu tytöille ja pojille, jotka haluavat hyppiä kilpatrampoliineilla omia temppujaan turvallisessa ja valvotussa ympäristössä. Ohjaaja on paikalla ja antaa tarvittaessa neuvoja hyppijöille. Tunti perustuu kuitenkin vapaamuotoiseen harjoitteluun, eikä temppuja tarvitse opetella vain trampoliinivoimistelun tekniikoiden mukaisesti. Ryhmä soveltuu erinomaisesti esimerkiksi muiden lajien oheisharjoitteluun tai vain hauskanpitoon!

DMT:N HARRASTERYHMÄT

ALKEET (alkaen 7v.)

Kaikki uudet harrastajat aloittavat alkeistasolta. Alkeistasolla opeteltavia asioita ovat oikeaoppinen juoksuvauhti, ponnistus ja alastulo. Alkeistasolla opitaan perusliikkeet ja niiden yhdistäminen. Liikkeitä harjoitellaan tuplaminitrampoliinin lisäksi tavallisella trampoliinilla ja siellä osaamistavoitteisiin kuuluu myös voltti eteen kerässä.

ALKEISJATKO (alkaen 10v.)

Harrastaja on valmis siirtymään alkeisjatkotasolle ohjaajan suosituksen perusteella. Alkeisjatkossa jatketaan jo opittujen taitojen harjoittelua ja opetellaan voltti eteenpäin kerässä ja taitossa sekä keräbarani ja yhdistetään niitä perusliikkeisiin. Tavallisella trampoliinilla opetellaan volttia takaperin.